Doprava zdarma při nákupu nad 2 999 Kč ♥

Česká trička, která vydrží roky!

Kvalitní česká basic trička s krátkým a dlouhým rukávem, která Ti opravdu vydrží roky! Mohlo by se zdát, že naše trička jsou stejná jako ta z řetězců, ale opak je pravdou. Naše trika mají vyladěný střih a jsou s láskou ušita v České republice na českých tradičních strojích značky Garudan. V nabídce máme 2 druhy střihů triček s krátkým rukávem a 1 typ trika s dlouhým rukávem v černé, bílé a latte barvě.

dámské triko s výstřihem, dámská trika elegantní, bavlněná trička česká výroba

Trička šijeme z BIO bavlny s podílem elastanu, která má nejpřísnější GOTS certifikát. Tento certifikát stanovuje kritéria a požadavky, které musí být dodržovány již od semínka až po finální produkt. Označuje se takto bavlna, která byla pěstována bez GMO, chemikálií, umělých hnojiv, pesticidů aj. Určité požadavky musí splňovat i samotné zpracování a výroba látky, při které musí být dodržována přísná ekologická i sociální kritéria a podmínky v celém výrobním procesu. Naše látka má také certifikát OEKO-TEX Standard 100 a OCS 100, o kterých se více dozvíš v našem starším článku o textilních certifikátech. Také nás nebavilo řešit, že každé bílé tričko je průsvitné, takže jsme zvolily látku s vyšší gramáží, kdy opravdu i u bílé varianty průsvitnost nehrozí. Před šitím látku předepíráme, aby se výsledné triko nijak nesrazilo, nepřetočily se mu švy, anebo nějak jinak nechtěně změnilo tvar.

česká značka oblečení, česká slow fashion značka, dámské triko s výstřihem

Dámská bavlněná trička jsou základem šatníku každé ženy. Ať už jsou to trika elegantní, volnějšího střihu, s výstřihem, anebo bez, neměla by chybět žádné z nás. Naše česká trika se můžou chlubit nejen příjemným materiálem, ale i vynaloženou pečlivostí při výrobě. Před šitím je kromě předeprání látky důležité i správné stříhání jednotlivých dílů triček, konkrétně jejich rozmístění na látce ve správném směru podle pružnosti. Pokud by byl nějaký díl ustřižen šikmo, nepružil by po své šíři, ale různě do stran a mohlo by dojít k posunu švů. A navíc u nás je každý díl stříhán ručně samostatně. Dalším bodem, který stojí za zmínku, je propracovanost střihu a kvalita šití. My si opravdu dáváme při šití záležet, takže i "obyčejný" šev není takový, na jaký je člověk zvyklý z běžných řetězců. Spodní lem a lem na rukávu je zakončen speciálním trojitým švem, který je pevnější, ale zároveň elastický. A dámská trika s dlouhým rukávem mají navíc i mírně zpevněná ramena. 

Tričko s dlouhým rukávem, česká trička  trika česká výroba  dámské tričko, česká značka oblečení

Proč si raději pořídit tričko od české slow fashion značky než to z řetězců? Jedním z důvodů, proč si pořídit český výrobek, je podpora lokální tvorby a českých značek. Snažit se podpořit malé české tvůrce je obzvlášť v dnešní době důležité. Nákup výrobků u velkovýrobců, které jsou dovezené ze zahraničí, naši vlastní českou produkci nijak nepodpoří. Spíše naopak. A nemáme na mysli pouze oblečení. Týká se to všech oborů. I my se snažíme podporovat různé české výrobce, ať už přímo spojené s naší tvorbou (například výrobce látek), tak i mimo ni (například česká kosmetika, výroba šperků aj.) A pokud odhlédneme od této oblasti, odměnou Ti bude kvalitní výrobek, který Ti bude sloužit určitě déle, než ty levné nekvalitní ze zahraničí. 

 

Zpět do obchodu