Doprava zdarma při nákupu nad 2 999 Kč ♥

Z čeho ušít vzdušné letní šaty? Jedině z mušelínu!

Také se ti hlavou honí myšlenky o vzdušných letních šatech, které nutně potřebuješ? Ale protože nabídka šatů je veliká, nejsi si jistá, jaký materiál zvolit? Tak to jsi tady na správném místě. Naším velkým přáním pro letošní léto bylo vytvořit krásné vzdušné šaty, které už nebudeme chtít sundat a budou jasnou volbou na každou příležitost. 

 

Z jaké látky ušít vzdušné letní šaty? Jedině z mušelínu!

Po dlouhých hodinách pátrání, jaká látka bude ta pravá pro vzdušné šaty, jsme se rozhodly pro bavlněný mušelín. Vzdušná, jemná, měkoučká látka, která je vhodná i pro malé miminka. Náš mušelín má i certifikát Oeko-Tex Standard 100 třídy 1, který zaručuje šetrnost k pokožce i těch nejmenších. Zvolily jsme mušelín s vyšší gramáží, abychom se vyhnuly nechtěné průhlednosti. Nemusíš se však bát, že by Ti v šatech bylo v horkých dnech příliš teplo, střih je krásně vzdušný a bavlna je velmi prodyšná. Látka má jemný krepový vzhled, díky kterému není nutné ztrácet čas žehlením, které nemáme moc v lásce. :) Navíc také nehrozí, že by se oblečení z mušelínu nevzhledně pomačkalo, takže je ideální i na dovolenou či výlety, kdy se nemusíš obávat, že se Ti oblečení v kufru pomačká. Zkrátka budeš vypadat božsky i po dlouhé cestě a můžeš rovnou vyrazit na dovolenkovou večeři! :)

 

Do Mušelínu jsme se zamilovaly celkem rychle. Jeho "problémem" je však nekonečné množství barev, ze kterých je možné vybírat. Nakonec jsme zvolily klasickou bílou a krémovou barvu, ale neodolaly jsme i letním barvičkám, jako je lososová, fialková, bleděmodrá atd. Mám pocit, že máme stále trošku tiky z těch všech barev a nějaký zadní hlásek nám pořád říká, ať ještě nějaké barvičky doobjednáme, protože jsou opravdu neodolatelné. ♥

 

Látku máme, ale co střih?

Člověk by si myslel, že výběr látky a barev bude to nejsložitější, ale ta těžší část nás teprve čekala. Měly jsme v hlavě nějakou vizi, jak by měly šaty vypadat, ale ani jedna z nás nemá žádné oděvní vzdělání, takže je pro nás komplikované vysvětlit, co vlastně chceme. Naštěstí naše švadlenka je hotový anděl, který se nám vždycky snaží pomoct. I když tomu někdy už samy nevěříme, že by naše představy vůbec někdo zvládl pochopit, ona to vždycky dokáže a ještě přijde i se svými nápady, jak střih ještě více vylepšit.

 

Naše mušelínové šaty jsou must have kouskem nejen na letošní léto a věříme, že si je zamiluješ tak jako my! ♥ Naším cílem bylo vytvořit jednoduché letní šaty, které vynosíš jak do města, na pláž či na nákupy, ale zároveň v nich zazáříš i na romantické večeři. Zvolily jsme jednoduchý áčkový střih, který je v horní části nařasený. Délka do půlky stehen je ideální - ani krátké, ani dlouhé. Prostě tak akorát! :) Šaty jsou minimalistické, kromě řasení na nich nenajdeš žádné zdobení, volánky, krajky a nic podobného. Zajímavým prvkem, který je i velmi praktický, jsou nastavitelná ramínka, které si můžeš zavázat v přesně takové délce, jaké potřebuješ a zároveň si vytvoříš i roztomilou mašličku na zádech.

 

Tak co, už jsi naše mušelínové letní šaty omrkla? 

 

Zpět do obchodu