Doprava zdarma při nákupu nad 2 999 Kč ♥

Znáš mušelín?

Co je mušelín?

Mušelín je bavlněná látka s krepovým vzhledem, která je jemná a vzdušná. Nazývá se také jako dvojitá gázovina. Je tvořena ze dvou tenkých vrstev, takže nehrozí, že by byla průsvitná a není nutné používat podšívku. Hlavní výhodou mušelínu je jeho vzdušnost, prodyšnost a hebkost. Látka je však dostatečně pevná, odolná, výborně saje a je nenáročná na údržbu. Zajímavou vlastností mušelínu je jeho jemnost, která se zlepšuje každým dalším praním. Čím vícekrát bude mušelín vypraný, tím víc bude jemnější. Díky jeho vlastnostem je také vhodný i pro ty nejmenší.

Co ušít z mušelínu?

Z mušelínu lze ušít nejen oblečení, ale i dětské plenky a zavinovací dečky, přikrývky, utěrky, povlečení, osušky a spoustu dalšího. Díky jeho savosti a prodyšnosti je vhodný zejména na letní oblečení, kdy tyto vlastnosti nejvíce oceníme. Ať už z něj ušijete letní šaty, sukni, kraťasy či tuniku, určitě se tento kousek stane tím nejoblíbenějším. Maminky ocení jeho využitelnost pro dětské oblečení nejen díky jeho jemnosti, ale i snadné údržbě.

Jak prát mušelín?

Mušelínové oblečení perte na 30°, nesušte, nebělte a nežehlete. Čím více budete mušelín prát, tím více bude jemnější. Materiál je ze 100 % bavlny a doporučuje se praní na jemný program. Určitě nezapomeňte látku předeprat před šitím anebo počítejte se srážlivostí při tvorbě střihu.

Naše zkušenosti

My jsme si mušelín velice oblíbily zejména na letní šaty. Díky tomu, jak je lehký a vzdušný, je ideálním materiálem na šití oblečení do horkých letních dnů. Dle našich zkušeností je nutné před šitím mušelín vyprat, protože je srážlivý, takže by se ušité oblečení po prvním vyprání srazilo nebo změnilo svůj tvar. Velkou výhodou je jeho krepový vzhled, díky kterému není nutné ztrácet čas žehlením, které většina z nás nemá moc v lásce. Navíc také nehrozí, že by se oblečení z mušelínu nevzhledně pomačkalo, takže je naší ideální volbou na dovolenou či výlety a odpadají nám obavy, že se oblečení v kufru pomačká. Jako "nevýhodu" mušelínu vidíme nepřeberné možnosti barevných variant, ve kterých se prodává. Rozhodnout se, kterou barvu pořídit, je opravdu oříšek. :)

 

Jestli mušelín zbožňuješ tak jako my, anebo o něm slyšíš teprve poprvé a máš pocit, že nějaký mušelínový kousek nutně potřebuješ, omrkni naše šaty z mušelínu, které jsou šité v České republice v dílně naší švadlenky. ♥

 

 

 

Zpět do obchodu