Doprava zdarma při nákupu nad 2 999 Kč ♥

Víš, co Ti bude opravdu slušet? Nauč se oblékat podle typu postavy!

Jak poznat svůj typ postavy?

Každá z nás má svoji jedinečnou postavu, ale určitě už jsi někdy slyšela, že se ženské tvary dají zobecnit a přirovnat k těmto základním tvarům:

  • hruška,
  • jablko,
  • přesýpací hodiny,
  • obrácení trojúhelník,
  • obdélník.

Co nosit s postavou hruška? Jak tento typ vypadá?

Hruška je charakteristická právě širšími boky, útlým pasem a menším obvodem hrudníku. Boky u této postavy jsou širší než ramena. Pokud máš tento typ postavy, pravděpodobně Tě trápí, že když přibereš nějaké to kilčo, tak jako první se Ti projeví v bocích a na stehnech. Naopak pokud se snažíš zhubnout, jdou Ti kila pryč z těchto oblastí až jako poslední. Příroda je někdy přímo k naštvání, ale nic si z toho nedělej, všechno se dá dohnat hezky sedícím střihem oblečení! 

Co si teda obléknout s postavou typu hruška?

Slušet Ti určitě bude, když si zvýrazníš svůj útlý pas třeba páskem! K této postavě se taky hodí zkusit sako nebo nějaké šaty s vycpávkami v ramenou. Opticky tak hezky vytvoříš iluzi postavy přesýpacích hodin. Sedět Ti více budou kalhoty, sukně, kraťasy s vyšším pasem. Bokovky Ti zbytečně zvýrazní boky!

Co nosit s postavou jablko? Jaké jsou charakteristické znaky?

Pro postavu jablko je typické, že nemá viditelný pas, větší břicho a štíhlejší nohy, než jsou ostatní části těla. 

Co si obléknout s postavou jablko?

Zkus trička či šaty, které budou volnější přes břicho. Určitě se neboj výstřihů! Můžeš přes sebe hodit i cardigan nebo sako a zakrýt tak nějakou tu nedokonalost v horní polovině těla. :) Ukaž své nohy v šatech a nebo i v kalhotech zvonového střihu, ty Ti sednou!

Co nosit s postavou přesýpacích hodin? Typické znaky pro tento typ?

Postava typu přesýpacích hodin je doslova výhra snad pro každou z nás! Výraznější hrudník, útlý pas a ženské boky, to jsou její charakteristické znaky. Pokud máš tento typ postavy, nemusíš si lámat hlavu nad tím, co Ti bude slušet méně nebo více. Věř nám, že Ty budeš vypadat skvěle ve všem!

Co nosit s postavou obrácený trojúhelník? Jaká je charakteristika této postavy typu "V"?

Máš širší ramena, záda a obvod hrudníku, než zbytek těla? Pak je právě obrácený trojúhelník Tvůj typ postavy! 

Co nosit s postavou obrácený trojúhelník?

Zvol volnější decentní střihy v horní části těla. Vyhni se výrazným vzorům na halence nebo třeba vycpávkám, které by Ti zbytečně ještě opticky ramena rozšiřovaly. Sedět Ti budou sukně a šaty, které mají nějaké zvýrazněné nebo nabírané detaily v části od pasu dolů.

Co nosit s postavou typu obdélník? Její typické znaky?

Postava typu obdélník je charakteristická spíše širším rovným pasem a obecně nevýraznými křivkami. Většinou ženy s touto postavou mají právě štíhlejší nohy.

Co nosit s postavou obdélník?

Zkus třeba nějaké šaty se zavazováním v pase. Ohledně kalhot, sukní a šortek se ohlížej také po střihu s vysokým pasem, abys pas opticky zvýraznila. Neboj se upnutých střihů, s touto postavou si to bez problému můžeš dovolit! 

 

Zpět do obchodu