Doprava zdarma při nákupu nad 2 999 Kč ♥

Lněné letní šaty? Za nás rozhodně ano!

Naše lněné šaty. Kousek, kterým jsme letos naší švadlence totálně zavařily hlavu. Asi ani nezvládneme spočítat, kolik zkoušek a úprav před tvorbou finální střihu proběhlo. Po vyčerpání všech možných i nemožných sil jsou konečně tady! Naše lněná láska. ♥ Šaty, které jsou dotažené k naprosté dokonalosti!

První nápad a výběr látky

Ale nebudeme předbíhat. Příběh tvorby těchto šatů si vezmeme hezky popořádku. S nápadem na tyto šaty přišla Verča. Měla uloženo plno obrázků s nápady na různé střihy, ale žádné šaty nesplňovaly všechny požadavky. Na první schůzce s naší švadlenkou jsme probíraly, co vše by šaty měly mít a náš střih se vytvářel alespoň podle 5ti šatů. Odhadujeme, že tvorba prvního prototypu byla pro naši švadlenku noční můra. A možná nejen toho prvního. :D

Výběr látky se nám zdál zpočátku jednoduchý (a to je známka toho, že to bude složitější než obvykle). Chtěly jsme šít ze lnu. Len je v poslední době hodně oblíbený materiál pro letní oblečení. Skvěle absorbuje vlhkost, je lehký a vzdušný. Při vysokých teplotách navíc příjemně chladí, omezuje pocení a nejsou na něm vidět případné fleky. Jako malá nevýhoda lnu je jeho nepřizpůsobivost k postavě - len není pružný. Než jsme se pustily do nákupu látky, "ošahaly" jsme si různé lněné oblečení. Každé z nich bylo vyrobeno z jiné látky - na trhu jsou dostupné i různé lněné směsi. Látka ze 100 % lnu nám nepřišla na šaty vhodná, protože byla na dotek tvrdší. Proto jsme se rozhodly, že nebudeme šít ze 100 % lnu, ale z nějaké směsi. Jako nejlepší varianta nám připadala směs lnu, viskózy a elastanu. Tato směs zajišťuje pružnost materiálu, látka je splývavá a téměř se nemačká. Tímto výběrem jsme si pěkně naběhly, protože sehnat směs s tímto složením byl téměř nadlidský úkol. Naštěstí se nám to nakonec povedlo. :) Látku máme samozřejmě opět před šitím předepranou, protože len je známý svou srážlivostí po prvním vyprání. A to bychom opravdu nechtěly, aby se šaty po ušití srazily nebo nějak změnily svůj tvar.

Kašleme na to?

Když už proběhlo několik zkoušek, na kterých se vždy objevily nějaké problémy se střihem, málem jsme to s těmito šaty vzdaly. Jeden problém se vyřešil, druhý přišel. Opravdu jsme byly v koncích. Přitom to měly být naše vysněné dokonalé lněné letní šaty, které mají přinášet radost. Naštěstí naše švadlenka má skvělé nápady (a hodně trpělivosti) a všechny nedostatky odstranila.

A co jsme teda vytvořily?

Vytvořily jsme nádherné letní šaty, které nás doslova stály pot a krev. Díky materiálu jsou opravdu lehké, vzdušné a moc příjemné. Pokud jako my nemáš ráda, když musíš řešit vykukující ramínka od podprsenky, určitě oceníš naše širší ramínka, které je hezky schovají. Navíc mají na zadní straně gumu, aby se lépe přizpůsobily Tvojí postavě. Takže se nemusíš bát, že by Tě ramínka škrtila či omezovala v pohybu. Od pasu mají překrývaný rozparek, který se hezky otevírá při chůzi. Rozparek je však navržen tak, aby sis bez starostí mohla sednout a nemusela řešit, jestli je vidět něco, co být vidět nemá. :) Díky řasení u rozparku jsme na šaty přidaly schovanou praktickou kapsu, kterou určitě oceníš! 

Velkou výzvou pro nás bylo vyřešení délky šatů. Nechtěly jsme vytvořit příliš krátké šaty, které jsou vhodné spíše na běžné nošení, anebo dlouhé šaty, ve kterých by Ti mohlo být v horkých letních dnech nepříjemně. Ideální volbou pro nás byla MIDI délka, kterou vynosíš jak na běžné nošení, tak i do kanceláře. Šaty v MIDI délce vždycky zkracují nohy, ale právě díky rozparku je tahle délka krásně lichotivá. Naopak tento střih postavu opticky prodlužuje a navíc, díky rozparku a projmutí v pase, vytváří krásný efekt zeštíhlení.  

 

Pokud se Ti naše lněné letní šaty líbí (nebo bys na nich něco změnila), určitě nám dej vědět. Budeme moc rády za každou zpětnou vazbu.  ♥

 

 

 

 

Zpět do obchodu