Doprava zdarma při nákupu nad 2 999 Kč ♥

Barevná typologie aneb víš, jaké barvy oblečení Ti sluší?

Každá z nás je jiná, každá máme své oblíbené i méně oblíbené barvy a každé sluší něco jiného. Víš, podle čeho poznáš, jaká barva Ti sedí? Existuje takzvaná barevná typologie, která je rozdělena na typy dle ročních období.

Studený anebo teplý typ?

Než se vrhneme na typologii dle ročních období, nejdřív by Ti mělo být jasné, zda jsi studený anebo teplý typ. Studený typ se vyznačuje citlivou pokožkou, která při opalování spíše zčervená a je těžké získat vůbec nějaké opálení. Dalším znakem je barva očí. Ta by měla být šedá, modrá anebo zelená. Vlasy mají barvu černou, hnědou anebo blond s podtóny stříbrné, fialové či modré.

Teplý typ se oproti studenému opaluje lehce. Oči by měly mít hnědou až oříškovou barvu a vlasy jsou nejčastěji se zlatými, hnědými nebo oranžovými podtóny.

Jarní typ

Pokud jsi jarní typ, Tvé vlasy jsou blond, plavě blond či blond zlatými odlesky, světle hnědé anebo lehce červené. Pleť máš velmi světlou, klidně i lehce narůžovělou a dobře se opaluješ. Oči máš modré, šedozelené nebo oříškové. 

Jestli přesně tento popis vystihuje Tebe, pak jsi jarní typ. Nejvíce Ti budou slušet jasné, zářivé a teplé barvy ve světlejších jemných odstínech. Mezi barvy, které Ti budou nejvíce sedět, patří: žlutá, krémová, slonovinová kost, béžová, zlatá, světle oranžová, fialová, broskvová, lososová, meruňková, tyrkysová, bleděmodrá či šedá.

Letní typ

Jarní typ na Tebe nesedí? A co letní typ? Vlasy máš platinově blond, popelavé nebo popelavě hnědé. Tvá pleť má chladnější podtón s olivovým nádechem a dobře se opaluješ. Oči máš šedé, šedomodré, nazelenalé, tmavě hnědé i oříškové.

Sedí na Tebe tento popis? Pak jsi letní typ. Nejvíce se Ti budou hodit barvy ve světlejších jemných odstínech či barvy pudrové a pastelové. Mezi barvy, které Ti budou nejvíce sedět, patří: tmavě i světle modrá, šedá, zelená, béžovo-růžová, malinová, fialková či tmavě hnědá.

Podzimní typ

Podzimní typ se vyznačuje vlasy v načervenalých tónech, teplé medové či v tmavě hnědé se zlatými odlesky. Pleť má světlejší odstín, může být slonovinová, béžová či broskvová a špatně se opaluje. Oči mohou být zelené anebo ve všech odstínech hnědé.

Tak co, našla jsi se v tom? Pak jsi podzimní typ. Nejvíce Ti budou slušet barvy v teplejších a tmavších odstínech a měla by ses obloukem vyhnout všem růžovým odstínům, bílé a černé. Mezi barvy, které Ti budou nejvíce sedět, patří: čokoládová, olivová, khaki, smetanová, zlatobéžová.

Zimní typ

Posledním typem je zimní typ, který má vlasy tmavě hnědé až černé. Pleť je velmi světlá, chladná a může mít namodralý podtón. Velmi dobře a rychle se opaluje. Oči mohou být modré, šedé, ale i hnědé.

Zimní typ by měl volit jasné barvy a oblékat se v kontrastních odstínech. Ideální volbou budou barvy: bílá, černá, červená, růžová, zelená či modrá.

 

 

Kouzlo typologie je v tom, že každá z nás je jiná, každá má svůj styl a sluší nám něco jiného. Typologie akorát ukáže ten správný směr, díky kterému oblečení naši krásu jen podtrhne. ♥

Zpět do obchodu