Doprava zdarma při nákupu nad 2 999 Kč ♥

Naše trička z předeprané BIO bavlny

Volba, jaký produkt bude ten PRVNÍ, který na náš eshop vytvoříme, byla naprosto jednoduchá. Sehnat jednoduché jednobarevné basic tričko, které bude ušité z kvalitního materiálu (a taky z bavlny, která bude mít vyšší gramáž), aby se nevytahalo ihned po prvním vyprání, bylo doteď téměř nadlidský výkon. Proto jsme vytvořili naše jednoduché slim tričko z předeprané BIO bavlny vyšší gramáže, které je navíc navrženo a ušito v České republice. 

Výběr látky

Po dlouhém rozhodování a zjišťování veškerých informací týkajících se látek a jejich certifikátů, jsme pro trička z naší Premium basic kolekce vybrali velmi kvalitní BIO bavlnu, kterou nám dodává český dodavatel látek. Tato látka, která se skládá z 95 % bavlny a 5 % elastanu, má hned několik certifikací, mezi které patří: 

  •  Global Organic Textile Standard (GOTS) 
    •  nejpřísnější mezinárodní bio textilní certifikace, kontrola u celého výrobního procesu látky, ekologicky čistá výroba, dodržování bezpečnosti a důstojných pracovních podmínek 
  • OEKO-Tex Standard 100
    •  materiál je zdravotně nezávadný, ideální ph k pokožce  
  • Organic 100 Content Standard (OCS 100)
    •  zvýšení udržitelnosti v textilním průmyslu

Podrobnější popis těchto certifikátů si můžete přečíst v tomto našem článku o textilních certifikátech.

Rozhodli jsme se před šitím triček látku předeprat, čímž je zajištěno, že oblečení po vyprání nezmění svůj tvar - nesrazí se.

 

Hledání švadlenky nebo šicí dílny

Po výběru látky přišel na řadu další oříšek, a to hledání vhodné šicí dílny či švadlenky. Po dlouhých týdnech hledání jsme konečně našli tu nejmilejší švadlenku, která nám pomáhá jak s tvorbou střihů oblečení, tak i s jejich ušitím. Jsme šťastné, že se vyplnilo naše přání navrhovat i šít tuto kolekci v České republice. 

 

Tvorba střihu triček

Při návrhu střihu triček nám byla velmi nápomocná naše švadlenka, která zvládla zrealizovat střih přesně podle našich představ. Střih trička je mírně zúžený v pase pro zvýraznění křivek a jeho délka je zkrácená. Skvěle doplňuje kalhoty s vysokým pasem, protože vám nehrozí nežádoucí přebytky látky, které musíte do kalhot nasoukat. A nebudeme si nic nalhávat, tyto přebytky látky žádné postavě nelichotí.

Po ušití a otestování několika prototypů našich triček se konečně mohla spustit hlavní výroba.

 

Při tvorbě našich triček jsme se zaměřili zejména na:

♥ příjemnost a kvalitu materiálu 

♥ ekologická šetrnost

♥ udržitelnost

♥ kvalita šití

♥ střih, který bude sedět

♥ výběr vhodné gramáže látky - neprůhlednost trička zejména v bílé barvě

 

Věříme, že až obléknete tričko z naší Premium basic kolekce, stane se vaší druhou kůží a už nikdy ho nebudete chtít sundat. 

 

Těšíme se na vaši zpětnou vazbu, jak se vám trička líbí či nosí! A budeme moc rády za každý komentář či poznatek. :) 

 

Zpět do obchodu