Doprava zdarma při nákupu nad 2 999 Kč ♥

O nás, o značce

O nás, o značce

Jsme dvě sestry, Martina a Veronika, které se nadchly myšlenkou vytvořit eshop s nabídkou kvalitního basic oblečení, které tvoří základ každého šatníku. Naše vize spočívá ve vytvoření eshopu, který nebude o kvantitě trendových střihů oblečení, ale právě o kvalitě, díky které nebudete potřebovat každou sezonu nový šatník.

 

A tak jsme si se sestrou sedly a myšlenku dále rozvíjely. A vznikl náš (rodinný!) brand Basicatory. :)

 

Proč Basicatory?

Musíme se přiznat, že vymýšlení názvu našeho brandu byl pro nás celkem oříšek. Variant jsme měly hned několik, ale kvůli dostupnosti domény nebylo zrovna jednoduché najít ten pravý název, u kterého by již nebyla doména zabraná či prodávaná za stovky či tisíce dolarů. 

Při tvorbě názvu našeho brandu jsme vycházely z těchto slov:

Laboratory - Protože vyvíjíme střihy těch nejpotřebnějších základních kousků šatníku. 

Basic - anglické označení pro základní kousky oblečení

potom také clothing, closet, wearing, classy, sisters,....

A přes různé další zkomoleniny jsme došly právě k názvu Basicatory (konečně název, který měl i volnou doménu - haleluja), který vystihuje naši vizi.

 

Co bylo dál? Jak jsme začly s tvorbou našeho brandu?

Nejdříve jsme si musely ujasnit, jaké produkty chceme nabízet. Našimi nejzásadnějšími podmínkami při tvorbě oblečení jsou zejména:

♥ příjemnost a kvalita materiálu, 

♥ kvalita šití, 

♥ střih, který bude sedět.

 

Začátek naší vlastní kolekce šité v České republice

Tvorbě naší basic kolekce předcházelo mnoho dní/týdnů/měsíců sebevzdělávání ve světě šití, látek a všeho, co k tomu patří. Přichází na řadu naše druhé přiznání a to, že tento svět byl pro nás donedávna velkou neznámou, protože je zcela odlišný od našich vystudovaných oborů (ekonomika), ale googlujeme a zkoušíme, abychom vyráběly oblečení, které bude přesně takové, jaké jsme si ho pro vás vysnily.

Pro naši kolekci používáme BIO bavlnu s tím nejpřísnějším certifikátem - GOTS. Jaký je rozdíl mezi certifikáty, vám povíme v některém z dalších článků. :)

Před šitím oblečení necháváme látku předeprat. Tím je zajištěno, že oblečení po vyprání nezmění svůj tvar - nesrazí se.

Chystáme toho pro vás spousty, ale zatím kolekci začínáme jedním produktem, protože taková výroba je poměrně nákladná a hlavně časově náročná. Naší vizí je však zaměření se na oblečení šité v Česku, takže se tuto kolekci budeme snažit co nejvíce rozšiřovat. Také chceme nasbírat zkušenosti, aby každý produkt byl dotažen k ještě větší dokonalosti. Prozatím pro vás máme to nejpříjemnější bavlněné tričko z předepraného GOTS bavlněného úpletu v délce, která je perfektní k vysokým riflím, kalhotám, legínám či sukni. Dejte nám zpětnou vazbu, jak se vám líbí či nosí! :) Budeme moc rády za každý komentář či poznatek.

 

Na závěr chceme zmínit, že nákupem na Basicatory podpoříte nejen nás, ale i další české firmy. Mimo naši skvělou českou švadlenu máme z ČR také etikety na oblečení, samolepky, recyklovaný obalový materiál a v neposlední řadě i ekologické krabice, ve kterých k vám zásilky putují. 


Děkujeme Vám za Vaši podporu a každičký nákup, který u nás uděláte. Moc si toho vážíme a právě díky Vám můžeme naši značku posouvat neustále dál. ♥

 

Mějte krásný den ♥

Zpět do obchodu